Медији: Интернет платформа за стручне новинарске текстове

Уручене награде Удружења новинара Србије
22/12/2022
Савјет АЕМ-а: “Светигора” непрофитни емитер
24/12/2022
Уручене награде Удружења новинара Србије
22/12/2022
Савјет АЕМ-а: “Светигора” непрофитни емитер
24/12/2022

Драге колеге,

Пишем вам како бих вам представила Јоурналифт.орг* – онлине платформу за бесплатно знање, ресурсе и стручне текстове у области новинарства и развоја медијског бизниса на Балкану. Платформа нуди стручне чланке, бесплатне курсеве, интервјуе, извештаје и још много тога на локалним језицима. Аутори су управо регионални и европски стручњаци који разумеју локални контекст и имају богато искуство рада са медијима.

Иако је платформа примарно покренута како би подржала медијске раднике, новинаре и власнике медија, сматрамо да би могла да буде од велике користи и студентима новинарства, као и додатни ресурс наставном особљу.

Надамо се да ћете поделити платформу са вашим студентима и колегама, и да ће вам користити. Такође, уколико сте заинтересовани да допринесете платформи тако што бисте писали о теми којом се бавите, а у складу је са идејом платформе, волели бисмо да нас контактирате.

У међувремену, пратите нас на мрежама – Фацебоок, Инстаграм, Тwиттер и ЛинкедИн.

*Јоурналифт.орг је настао током Медиа фор Алл пројекта који је финансирала влада Велике Британије, а платформу води британска фондација Томсон која већ 60 година помаже новинарима и медијима широм света кроз пружање тренинга и дигиталних решења.

Велики поздрав,

Сања Лазић

Цоммуницатионс анд Оутреацх Цоординатор | Централ анд Соутх Еаст Еуропе

Тхомсон Фоундатион

Т: +381 (0)62 499 112

тхомсонфоундатион.орг | јоурналифт.орг