Миломир Марић: Мислио сам да је у Црној Гори пао Берлински зид

Тамара Срзентић: Охрабрује забрана ТВ “Happy”!
08/01/2022
Преминуо сниматељ ТВЦГ Зоран Орландић
09/01/2022
Тамара Срзентић: Охрабрује забрана ТВ “Happy”!
08/01/2022
Преминуо сниматељ ТВЦГ Зоран Орландић
09/01/2022

Главни уредник београдске телевизије „Хаппy“ Миломир Марић рекао је Порталу РТЦГ да се одлуком Савјета АЕМ о забрани емитовања појединих емисија те телевизије удара на слободу медија, те да неком у Црној Гори на истакнутој позицији очигледно није драго што је та телевизијска кућа најгледанија. Он је, коментаришући одлуку Савјета Агенције за електронске медије (АЕМ) да на шест мјесеци забрани емитовање појединих емисија телевизије „Хаппy“, казао да је мислио како су у Црној Гори дошла нека нова времена, али се, како каже, изгледа преварио.

Марић је рекао да је очигледно регулаторно тијело Црне Горе одлучило да им пожели срећан Божић тако што је наметнуло забрану емитовања програма на шест мјесеци.

Поздрављам ја те европске промјене у Црној Гори, на плану рада и елана, посебно што је раније било незамисливо да у Црној Гори неко ради за Божић и доноси судбоносне одлуке којима се нарушава слобода медија. Изгледа да су, ево, одлучили да нам пожеле срећан Божић тако што ће да нам забране емитовање програма на шест мјесеци, казао је Марић.

Он је истакао да никада није био неко ко политички подржава Војислава Шешеља.

И када је био на врхунцу славе и када је имао највише подршке грађана, сматрао сам да његове ријечи воде српски народ у несрећу. Сада када он као актер политичког живота у Србији јавно наступа, мислио сам да могу остати господин поред њега, али ево. Због свега изреченог, ја сам упутио извињење и то је свакако познато. Међутим, иза овога се крије бијес што је телевизија „Хаппy“ најгледанија у Црној Гори, и очито је да је са неког високог мјеста дошла наредба да се донесе одлука о забрани емитовања њеног програма, да би се ствари у Црној Гори вратиле на старо, подвукао је Марић.

Он је рекао да је очито да се некоме у Црној Гори не свиђа популарност телевизије „Хаппy“, посебно уочи предстојећих локалних избора.

Чини се да се заборавило да је у Црној Гори било литија и избора, да је и тамо пао Берлински зид, да је на изборима народ гласао за промјене, јер очито неко жели да ствари задржи какве су раније биле. Ово, наравно, није први пут да се телевизији ‘Хаппy’ изриче забрана емитовања програма у Црној Гори. Ја сам враћен са аеродрома, није ми било дозвољено да уђем у Црну Гору, кроз све смо то прошли али мислио сам да су у Црној Гори дошла нека нова времена, да политика више неће бити иста, да ипак власт имају сада неки други људи. Нажалост, изгледа ништа од тога, казао је Марић.