Напад на кућу уредника портала “Беране онлине”: Украдена вриједна опрема!

Дарко Јововић: Улога и значај медија на локалном нивоу, штит демократије која отвара очи
10/08/2022
УНЦГ: Осуђујемо нападе на берански портал, Маша Влаовић да реагује
10/08/2022
Дарко Јововић: Улога и значај медија на локалном нивоу, штит демократије која отвара очи
10/08/2022
УНЦГ: Осуђујемо нападе на берански портал, Маша Влаовић да реагује
10/08/2022

Непозната особа је у уторак вече извршила упад у породичну кућу Николе Урошевића, власника и уредника Портала Беране онлине. Провалник је ушао преко прозора од купатила око два сата послије поноћи у кућу у Беранама, у којој је поред Урошевића била и његова сестра са двоје мале дјеце.

Том приликом је отуђио опрему Портала Беране онлине, вриједне предмете и извршио преметачину по кући.

„Обавјештавам јавност да сам и раније добијао пријетње због објава на порталу и страницима на друштвеним мрежама. Обавијестио сам надлежне органе о недавном догађају и очекујем брзу реакцију тужилаштва и истражних органа, како би свој посао могао несметано и без бојазни да обављам. Позивам све релавантне адресе да обезбиједе услове за рад нас новинара, који смо свакодневно мета напада, изјавио је Урошевић.

Како је црногорска јавност упозната, Беране онлине бави се информисањем о актуелностима из области друштва, политике, економије, културе, спорта, забаве. Добитници смо признања Удужења новинара Црне Горе за један од најчитанијих портала у земљи.

-Због недавног инцидента Портал није био у могућности да извјештава у претходна 24 сата, али данас настављамо са правовременим објављивањем“, казао је Урошевић.

Беране онлине једна је од најпраћенијих страница, оваквог садржаја, на Фејсбуку у Црној Гори, док је Инстаграмрофил најпраћенији на сјеверу. Укупан број пратилаца на друштевним мрежама достиже око 70.000.

Лајв снимци на Фејсбуку имају преко пола милиона прегледа. Поред пратилаца из Берана и осталих градова Црне Горе, Беране онлине има пратиоце широм свијета, међу црногорском дијаспором.