Невенка Ћировић изнијела тешке оптужбе на рачун руководства РТЦГ: Шундић знао шта ће да каже Никчевићка, нанио велику штету јавном сервису!

Куда иде Јавни сервис: Има ли након свега спаса Телевизији Црне Горе?
10/12/2020
Према подацима ИФЈ: У овој години убијена 42 новинара!
12/12/2020
Куда иде Јавни сервис: Има ли након свега спаса Телевизији Црне Горе?
10/12/2020
Према подацима ИФЈ: У овој години убијена 42 новинара!
12/12/2020

Менаџмент и уредништво Радио-телевизије Црне Горе обманули су америчку амбасаду, Савјет Радио-телевизије и свеукупну црногорску јавност да немају одговорност за поступак новинарке Тамаре Никчевић. Наиме, и генерални директор, и уредништво Радио-телевизије Црне Горе, знали су за садржај емисије Телескопија и прије њеног емитовања, а за шта постоје непобитни материјални докази, каже Невенка Ћировић, новинар РТЦГ-а.

Први доказ јесте да је емисија Телескопија снимљена 8 сати прије емитовања, а што ја јасно видљиво на распореду снимања у Великом студију Радио-телевизије Црне Горе на којем је назначено да је емисија снимљена у 12 часова послије подне тог дана.

Из наведеног, дакле, недвосмислено произилази да емисија није ишла уживо, што у потпуности разобличава неистините тврдње менаџмента и уредништва Јавног сервиса да се садржај емисије и поступање новинарке Никчевић није могло исконтролисати. Такође, чињеница да је Телевизија Црне Горе, у Дневнику, у уторак вече, емитовала инсерт из спорне емисије, јасно указује да је уредништво прегледало садржај емисије и знало за све што су изговорили новинарка Никчевић и њен гост. Како би другачије Телевизија Црне Горе издвојила изјаву за емитовање, а да претходно није прегледала садржај емисије “Телескопија”? Напамет? Па наравно да не. Дакле, уреднички тим Радио-телевизије Црне Горе је показао и доказао да, иако је очигледно да су све знали, није урадио ништа да спријечи бруталне оптужбе на рачун америчке амбасадорке, госпође Рајнке, а самим тим и на рачун Сједињених Америчких Држава, тврди она.

Њихова беспризорност се управо огледа у лажном ограђивању од садржаја за који су знали и који су могли да спријече да оде у етар. И не само то, могли су и морали да забране емитовање поменуте емисије, а не да, по ко зна који пут, покушају преварити грађане и стране дипломате.

Не оспоравајући право и обавезу новинара, као и његову слободу да пита, из визуре саме професије, наглашавам да се питање и констатација оне врсте, о било коме, не смију изговорити, а да се поменута страна, у овом случају америчка амбасада и амбасадорка, не питају да ли је информација истинита или није. Све наведено обавезује генералног директора Радио-телевизије Црне Горе, господина Божидара Шундића, да одмах смијени комплетан руководни кадар, а да након тога и сам поднесе оставку. Уколико то не учини он, обавеза Савјета Радио-телевизије је да смијени Шундића, будући да је правном регулативом дефинисано да генерални директор може бити смијењен уколико нанесе штету Радио-телевизији Црне Горе, додаје Ћировићка.

Она захтијева оставке и чланова Савјета Радио-телевизије, премда су, на неки начин, допустили да оваква штета настане, будући да су, доказе одговорности Шундића и менаџмента Телевизије Црне Горе, које презентујемо јавности, били дужни да сами прикупе и према истима да поступају.

–Невенка Ћировић изнијела тешке оптужбе на рачун руководства РТЦГ: Шундић знао шта ће да каже Никчевићка, нанио велику штету јавном сервису!, закључује Ћировићка.

Извор: Фејсбук