Новинар “Вијести” опет нападнут испред суда

Директор тајну крије
16/06/2022
Маша Влаовић: Родна перспектива у медијима
18/06/2022
Директор тајну крије
16/06/2022
Маша Влаовић: Родна перспектива у медијима
18/06/2022

Новинар Вијести Јадранка Ћетковић поново је нападнута испред зграде Вишег суда у Бијелом Пољу, док је била на радном задатку. Њу је, како је и полицији испричала, напао Елвис Палавртић, који се уз псовке и увреде залетио ка Ћетковић док га је фотографисала.

Инцидент се догодио након што је у судници окончано изношење завршних ријечи у поновљеном поступку, у ком Палавртић, Драган Аковић, Сеад Курпејовић, Албин Хот, Драгољуб Давидовић, Елфад Курпејовић и Емил Цириковић одговарају због криминалног удруживања и неовлашћене производње, држања и стављање у промет опојних дрога.

Чланови те криминалне групе ухапшени су прије пар година у полицијској акцији “Артур”.

Новинарка је полицији испричала да је јуче била на радном задатку, односно, да је за Вијести пратила наставак суђења тој седмочланој криминалној групи.

Објаснила је да је могла да фотографише оптужене док су улазили у зграду суда, али да то није учинила, како не би сликала и неког коме се не суди.

”У судници сам провела два сата. Ово је поновно суђење, а пратила сам и првостепени поступак, као и суђења у претходној години, која су више пута одлагана. Напомињем да сам тада више пута фотографисала исту групу и нисам никада имала проблема”, казала је она инспекторима бјелопољског Центра безбједности.

Објаснила је да је по завршетку суђења изашла из суднице, а потом испред зграде Вишег суда заузела позицију да фотографише оптужене.

”Док су излазили адвокат Марковић и његов брањеник Давидовић, стали су и позирали да их фотографишем. Истовремено, на врху степеница стајало је неколико особа, међу којима и Палавртић. Он је застао, а потом је убрзаним ходом кренуо ка мени, док сам га фотографисала. У том тренутку ми је пријетећим тоном говорио: ‘Немој да снимаш пашче једно. Шта снимаш, пас ти мајку је*о? Шта снимаш?’, а изговорио је и друге псовке и увреде. Док је то изговарао ширио је руке према мени. Тада сам помислила да ће да ме удари, јер је раширених руку пошао ка мени”, испричала је Ћетковић.

Она је инспектору казала и да је осјетила велики страх, јер нико од десетак присутних није реаговао да је заштити.

Ћетковићева је на истом мјесту нападнута и средином априла – тада је Бјелопољац Амел Зејниловић најприје вербаИно напао новинарку, а потом покушао да јој отме телефон.