Перо по мери Слађане Вељковић: Признање за репортажу Зорану Шапоњићу!

Поново покренута истрага поводом убиства Душка Јовановића, уредника “Дана”
11/07/2021
Новинари из Србије у Црној Гори: Промоција туризма!
12/07/2021
Поново покренута истрага поводом убиства Душка Јовановића, уредника “Дана”
11/07/2021
Новинари из Србије у Црној Гори: Промоција туризма!
12/07/2021

Признања која носе име прерано преминуле новинарке “Новости” Слађане Вељковић по трећи пут су додељене у организацији Центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност (ЦМТДО) из Врања. Додела награда је уприличена на десету годишњицу Слађанине смрти.

Признање за најбољу репортажу припало је новинару “Курира” Зорану Шапоњићу за текст о Радоју, човеку који самује у пустим пределима изнад Дрине, код Вардишта.

Новинарка “Новости” Далиборка Алихоџић је примила признање за новинарски подвиг, за репортажу посвећену Ивици Денићу из околине Гаџиног Хана, који је три деценије после пунолетства први пут добио личну карту. Њен текст помогао је овом човеку да у поодмаклим годинама стекне статус и матични број.

Награду за најбољи уређивачки рад у локалним медијима ове године добила је Сања Петров, уредница портала “Слободна реч”.

– Нисмо одустали од критеријума “шта би на наш избор рекла Слађана Вељковић” – рекао је председник жирија Момчило Поповић, шеф деска “Вечерњих новости”.

Награђена новинарка Далиборка Алихоџић рекла је да “не може и неће да верује” да Слађане Вељковић већ 10 година нема међу нама.

– Ипак, желим да Врањанце подсетим колико је она волела свој град, његове људе и колико је била посвећена писању о свом завичају – казала је Слађанина колегиница, дописник из Ниша, Далиборка Алихоџић.

Извор: УНС