Потписани уговори са корисницима средстава из Фонда за подстицање медијског плурализма

Врховни суд за пооштравање казни у случајевима напада на новинаре
23/12/2021
УНЦГ честитало јубилеј колегама из Србије: Његујемо добре и братске односе
27/12/2021
Врховни суд за пооштравање казни у случајевима напада на новинаре
23/12/2021
УНЦГ честитало јубилеј колегама из Србије: Његујемо добре и братске односе
27/12/2021

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија потписало је уговоре са корисницима средстава из Фонда за подстицање медијског плурализма и разноврсности медија, која су намијењена штампаним медијима и интернетским публикацијама.

Из тог Владиног ресора саопштили су да им је, путем јавног конкурса, достављено 39 апликација, од тога су 32 интернетске публикације, три дневна штампана медија, један недјељњик, као и три корисника саморегулације.

“Независна комисија, коју чине три члана Министарства и два екстерна члана бирана путем јавног позива, сходно Правилнику о расподјели средстава из Фонда за подстицање медијског плурализма и разноврсности медија и критеријумима бодовања, донијела је предлог о расподјели средстава из тог подфонда”, каже се у саопштењу.

Наводи се да је на предлог Независне комисије, министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић донијела одлуку о расподјели средстава из Фонда за подстицање медијског плурализма и разноврсности медија намјењених штампаним медијима и интернетским публикацијама у овој години.

“Министарство у овој години финансира укупно 36 пројеката, које ће реализовати штампани медији и интернетске публикације у укупном износу од 309.633 ЕУР, чиме је окончан поступак расподјеле средстава из овог подфонда у текућој години”, каже се у саопштењу.