Признања УНЦГ: Прва годишња награда – Драгана Мијушковић

Представљамо награђене УНЦГ за ову годину: Признање за животно дјело- Емило Лабудовић!
26/01/2022
УНЦГ: “Воли” откупио тираже дневне штампе, све за паре, паре ни за што!
28/01/2022
Представљамо награђене УНЦГ за ову годину: Признање за животно дјело- Емило Лабудовић!
26/01/2022
УНЦГ: “Воли” откупио тираже дневне штампе, све за паре, паре ни за што!
28/01/2022

Овом приликом ми је посебна част као прошлогодишња добитница награде за фотографску репортажу и као дугогодишњи сарадник многих медијских портала у региону, и као неко из свијета новинарства, па чак и оног философско-умјетничког да могу да предложим  Драгану Б. Мијушковић, за добитника награде Удружења новинара Црне Горе.
Њене референце и њен досадашњи рад је заслужно слово на које бих се ја осврнула. Драгана професионалац из области новинарства, Драгана магистранд философије на Филозофском факултету у Никшићу, Драгана иза себе и ако Бог да испред себе има велики број запажених резултата, похвала од еминентних личности данашњице, тако да ја као лични Драганин познаваоц ћу само да се ослоним на ријечи претходника, и мислим да се тиме све рекло.
Драгана је мајка двије кћерке. Драгана је прегаоц и ствараоц,  умножитељ дарова, пријатељ. У оку медијском је Драгана искра Српске куће и Српских новина, а под овом капом Небеском је на тај начин сви и познајемо. Драгана је у модерном свијету инфлуесерка, Драгана је блогерка. Драгана је софистицирана у свом писању и  изражавању, реторички и дијалектички усклађена, приступачна и јединствена у новинарској суштини. Драгана је покретач, врсни саговорник и једно суптилно, елоквентно биће које завреднује пажњу у овом случају да по први пут буде награђена испред Удружења новинара Црне Горе.
Драгана Мијушковић је у новинарским водама од студентских дана. Радила је како на ТВ, тако и на радију, док је последњих 6 година окренута веб новинарству гдје биљежи велики успјех. Радила је интервјуе са еминентним људима из свијета политике, културе, историје из цијелог региона како из Русије, тако Јерменије, Израела, Америке…
Драгана је и једина могу да кажем са допуштењем из Црне Горе, која је била привилегована да води и разговоре са људима из странке господина Владимира Путина, предсједника Руске Федерације.
Њени текстови имају и више десетина хиљада прегледа.
Драгана је и једна од оних која је извјештавала и писала током литија, па самим тим њен текст је овјављен и у монографији ,,Не дамо светиње”.
2019. године учествовала је на међународној конференицији за новинаре млађе од 35 година, у Москви, коју је организовао  Россотрудничество – државни орган извршне власти Руске Федерације. На њиховој званичној страници објављен је и интервју са њом, о њеним утисцима након повратка из Русије.
Поред новинарског посла који тренутно обавља за портал и часопис Српске новине, Мијушковић има портал ПромовишиМе који се искључиво бави промотивним текстовима који су наручени од стране клијената и који биљежи озбиљан раст у 2020. години. Драгана посједује знање и вјештине потребне за промоцију текстова на друштвеним мрежама, као и вјештине СЕО због чега су њени текстови високо рангирани на  Гугл претраживачу.
Друштво црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“, додијелило јој је Захвалницу за несебичан допринос у промоцији рада Друштва.
Креативно писање је похађала на колеџу у Сијетлу у Сједињеним Америчким Државама. Члан је Удружења новинара Црне Горе и координатор за Никшић.

С поштовањем,

Николина Ковачевић