Ранка Павићевића и Иву Бајковић примио Марко Царевић: Честитао новинарске награде

Пооштрити казне за нападе на новинаре, сниматеље и фоторепортере
08/03/2021
Влада: Покрећу дијалог са медијима!
09/03/2021
Пооштрити казне за нападе на новинаре, сниматеље и фоторепортере
08/03/2021
Влада: Покрећу дијалог са медијима!
09/03/2021

Предсједник Општине Будва Марко Царевић примио је новинаре, чланове Удружења новинара Црне Горе (УНЦГ), Ранка Павићевића и Иву Бајковић, честитајући им на добијеним наградама за животно дјело и онлајн извјештавање.

-Јубилеји 150 година новинарства у Црној Гори и 75 година Удружења новинара Црне Горе заслужују велико поштовање, а двије новинарске награде, за животно дјело Ранку Павићевићу и годишња награда за онлајн извјештавање Иви Бајковић, заслужују сваку похвалу и пажњу и задовољство ми је да им се лично захвалим, казао је предсједник Општине Будва Марко Царевић.

Мислим да је из Будве, након 30 година, кренуло пуно тога позитивног, казао је он и желим да, када је у питању новинарство, истина крене из Будве и надам се, да ће и ваше колеге у будуће, бити добитници овакквих признања и да ће им на првом мјесто бити истина и очување новинарске професије, казао је поред осталог Царевић.

-Ранко Павићевић је током 40 година рада у новинарству, увијек био оштра пера и чиста образа, достојанствени борац за истину, за част и углед професије. Све то треба да служи на част и углед професије, а посебно младим новинарима. Павићевић је предњачио у борби за истину и правду, када је било најтеже, па је награда за животно дјело коју је одбио од својих колега у УНЦГ, заиста дошла у праве руке, казао је поред осталог Царевић.

Захваљујући се предсједнику Општине Будва Марку Царевићу што се сјетио да на овај начин честита награђјеним новинарима, Ива Бајковић је изразила наду, да ће се општи амбијент за рад новинара у медијима, , бити много квалитетнији.

Новинар и публициста Ранко Павићевић се захвалио на пријему , предсједнику Општине Будва Марку Царевићу, истичући да је ово први пут да га у својој 40 -тогоодишњој новинарској каријери, удостојио неки челнок Општине Будва и поред низа досадашњих награда које је добио.

-Јако ме радује награда за животно дјело мојих колега из УНЦГ, али и многе честитка од грађана и бројних стваралаца из земље и региона, што је доказ да је новинар остао упамћен за свој рад у медијима у којима је радио. На жалост, награду за животно дјело сам добио у времену када право новинарство, уз част и поштовање новинарима који честито раде, доживљава трагично урушавање свих професионалних и етичких стандарда. Многи су заборавили, да је новинарско трагање за истином тежак и трновит пут, али једини прави за свети дужност правих новинара, казао је поред осталог Павићевић.

Предсједник Општине Будва Марко Царевић је награђеним новинарима, уручио симболичне новинарске награде.