Раонић: Мићуновић смијењен у редовној процедури и због учинка

Дамир Никочевић: Влада да објасни по којим процедурама је одлучила да подржи три медија, а остале не
15/04/2022
Владан Мићуновић: Раонић непрефесионалан и не зна шта је новинарство
15/04/2022
Дамир Никочевић: Влада да објасни по којим процедурама је одлучила да подржи три медија, а остале не
15/04/2022
Владан Мићуновић: Раонић непрефесионалан и не зна шта је новинарство
15/04/2022

Генерални директор Јавног сервиса Борис Раонић казао је да је бивши уредник редакције за спољну политику ТВ Црне Горе Владан Мићуновић смијењен у редовној процедури.

Након данашњег обраћања јавности Мићуновића, Раонић је указао на чињенице које су везане за радни ангажман запосленог.

“Гдин Мићуновић је смијењен у редовној процедури, њему познату, не као моја одлука, већ, на основу хијераrхијскиh дефинисаних процeдура, истим онiм које је он спроводио док је био руководиоц.Инцијатива је покренута због његовог радног учинка и евиденције о присуству на радном мјесту.Сви детаљи по том питању могу по потреби бити достављени заинтересовној јавности. За уредника су неприхватљиви у сваком озбиљном медију”, написао је Раонић на Фацебоок-у.

Према његовим ријечима, процес реформи јавног сервиса, након деценија загрљаја разних партијских и клановских интереса, како је навео, “биће болан и дуготрајан, и тога смо свјесни у руководству и новом уредништву”.

“Ово није ни први, а неће бити ни посљедњи случај још једног од кадрова који мисле да свој претходни професионални стаж треба да послужи као алиби неиспуњавању радних обавеза. Ми смо Јавни сервис, и финансирамо се из буџета и сходно томе сви морамо имати исти степен одговорности према том буџету”, додао је Раонић.

Дакле, каже он, “то су чињенице”.

“Свјестан сам да у оном дијелу црногорског друштва којим доминирају “заслужни кадрови” постоји осјећај да се радне обавезе и радни учинак замаскирају великим националним причама и дискриминацијом по било ком од популарних основа. Међутим, овдје је учињен и додатни напор, па се одлука руководства о смјењивању једне запослене особе због радног учинка – смјешта у контекст наводне политике Јавног сервиса којом се релативизује агресија на Украјину, а чему је изгледа на бранику био гдин Мићуновић”, нагласио је Раонић.

Осврнуо се на наводе Мућуновића.

“Господин говори о томе да га малтеретирам, а само смо се једно чули телефоном, покушава да наметне да смо користили термине, које Јавни сервис никада није користио, спомиње да уредништво није имало примједба на његов рад, што су ствари на које је тешко одговорити поштујући колегијалне односе и поштовање према годинама, већ га оставити својој савјести”, објавио је Раонић на Фацебоок-у.