Спинови и медијски клинови, Небојша Шофранац: Новинар или професионални медијски политичар?

Како је пропала идеја Предрага Милојевића: Цензура илузије
26/04/2021
Правни савјет “ИН4С”: РТЦГ шири мржњу
27/04/2021
Како је пропала идеја Предрага Милојевића: Цензура илузије
26/04/2021
Правни савјет “ИН4С”: РТЦГ шири мржњу
27/04/2021
Пише: Иван Милошевић

Потпуно незаслужено успјех једног спортисте у други план је гурнуо новинар Небојша Шофранац. Читам да су скоро све опозиционе партије, више НВО, представника комисија, као и Друштво професионалних новинара и Синдикат медија, осудили напад на Шофранца синоћ на аеродрому. Наравно, њега су напали, ко други, него ретрогадни Срби, махали су тробојкама и пјевали српске пјесме и у Голубовцима угрозили независност њихове ДПС Црне Горе. Када се читају поменута саопштења помислиш да је Шофранац завршио на интезивној њези! Кад види врага, Шофранац здрав и прав и чак јутрос саопштава да се на аеродрому није ништа скандалозно десило.

Отишао сам да снимимо дочек Петра и били смо једина ТВ тамо, зато што тај труд и медаља то заслужују, а знајући одлично каква ће бити иконографија. Пошто је чекање потрајало, могло се чути свашта, али мени је тај фолклор познат деценијама, ту немоћ не вриједи коментарисати, као ни класичне кукавице које су то распиривале. За све који су након интервјуа питали да се сликамо, наравно да сам пристао, као увијек, небитно какве заставе носе. Поента је да се прича само о спортском успјеху. Нијесам хтио ништа да правим ни након отварања СП иако су били притисци, а превише би јефтино то било вечерас, то није у првом плану, увијек је спорт у првом плану. Дакле, за све душебрижнике који карикирају по мрежама, а нијесу ни били тамо, као и за цјелокупну јавност – није се десило ништа вриједно помена, само је стигла медаља, рекао је Шофранац.

И коме сад да вјерујеш? Небојши Шофранцу, који каже да на аеродрому није било ништа вриједно помена, осим што је видио неке кукавице или поменутим организацијама, које само што не позову НАТО да их штите од Срба и њихових тробојки. Нешто ми овдје није јасно и ко кога овдје (не)слуша? Чују ли ови тобожњи независни и зависни ДПС медији и њихове новинарске и остале организације што Шофранац прича или они сами стварају догађаје, дижу тензије и грију нечије политичке претензије! Са заштитничком поруком упућеном Шофранцу, који сам каже да није био нападнут и да се није ништа нарочито десило, огласио се и шеф ДПС-а. Нијесам га читао, немам стомак за његове ставове!

Наравно, као новинар не одобравам никакве нападе на колеге, па ни оне вербалне. То кажем када су у питању новинари! Међутим, да ли се запослени на РТЦГ-у који сами себе тако називају могу назвати новинарима, па има ли то право и Небојша Шофранац! Скоро сви такозвани новинари на РТЦГ-у су већ деценијама портпароли ДПС-а, вјероватно и њихови чланови, а уколико нијесу чланови, јесу активисти сто одсто. Када гледаш њихове емисије то ти дође као неки ДПС календар, ред Мила, ред Милутина, ред Далиборке, ред Андрије, ред Александре и тако ред за редом. На РТЦГ-у све вам је по ДПС-у и једино што из те куће шире Црном Гором је слијепа оданост вољеном вођи, односно Милу и његовој дружини. У том погледу ништа се не разликује ни Небојша Шофранац. Нијесмо ваљда заборавили да је Шофранац само шест дана након 30. августа на подгоричком тргу организовао протест против нове власти, исплакао се на рамену ДПС-а и зарекао се да ће бранити ДПС тековине! И по којој је то онда он дефиницији новинар? Прије се ради о професионалном медијском политичару!

Као потврду те тезе наводим шта је Шофранац написао о догађајима у Будви када је ДПС на силу смијенио локалну власт.

-Само што су јадне ове манипулације и жалопојке данас, након што смо гледали сцене из џунгле крајем маја, па деструкцију и неизмјерну колицију мржње према сопственој држави данас, сценарио “Словенија ’91” више никад не може проћи. Ни са примитивизмом, ни са блокирањем улица, ни плакањем да су угрожени. Узурпатори који не умију часно да предају власт за разлику од својих претходника били су редом 1. децембра 2018, на прослави 100 година Подгоричке скупштине, то је крај приче о томе какву они земљу желе. Спржену или 27. покрајину Србије. Морамо сачувати мир и потпуно хладну главу, толеранцију и мултиетничост какву мало ко има као ми, спасити домовину од заосталости, сачувати је у историји, ово је та година…, написао је тада Шофранац.

Новинар или професионални медијски политичар? Треба ли сугерисати којој професији припада Шофранац!

Извор: српска24