„Спутњик“: Злокобни Дритан о медијима, још да се пита хоће ли Сунце изаћи зором!

Игор Дамјановић: Од истине нацисти у Украјини бјеже као ђаво од крста
01/04/2022
Тамара Срзентић: Спроводићемо редовна истраживања јавног мњења
05/04/2022
Игор Дамјановић: Од истине нацисти у Украјини бјеже као ђаво од крста
01/04/2022
Тамара Срзентић: Спроводићемо редовна истраживања јавног мњења
05/04/2022

Најава лидера УРА Дритана Абазовића да ће забрањивати медије који се не уклапају у НАТО слику свијета је злокобна и пријети да уруши и грам ауторитета актуелног црногорског мандатара, каже за „Спутњик“, Иван Милошевић, уредник портала “Српска24”.

Дритан Абазовић са пет одсто гласова би, каже Милошевић, да влада 100 одсто и уз то још да гаси и пали медије како му је воља.

Још само да каже да ће од њега зависити да ли ће сунце зором изаћи, па да будемо мирни и релаксирани, јер је све под његовом контролом. Да није озбиљно и трагично било би смијешно. Али то је наша стварност и то она из хорор филмова, гдје из мрака израњају разне авети – у овом случају авети цензуре и расистичке забране свих медија који нијесу у складу са прозападном псеудодемократијом и примитивним иживљавањем над медијима који им нијесу по вољи. Наравно, главни адут Дритана је америчка амбасадорка у Подгорици која има толико образа да критикује руску машинерију, како она тврди, лажи и пропаганда. Ако је неко посљедњих деценија од медија направио фабрике лажи, примитивне манипулације и сурове пропаганде, онда су то баш амерички „миротворци“ и они најмање имају права да некоме о томе држе придику, каже за Спутњик Милошевић.

Од упозорава да новинари у Црној Гори треба да се припреме за нови талас забрана и сурове прозападне цензуре.

Неће бити поштеђен нико ко не аплаудира Западу, америчкој амбасадорки и Дритану. Живи били, па видјели, али већ данас се види да је Дритан кренуо беспућем политичке манипулације и медијских маказа. Ипак, кад-тад и томе дође крај, али Дритан за сада о томе не размишља. Важније му је да са коца и конопца састави нову владу и добије аплауз страних амбасадора. А потом мирно оде у политичку прошлост, истиче Милошевић.