СРПСКА, свечани пријем поводом Дана Русије: Нада Велетић добила награду Савеза новинара Русије

Обиљежена годишњица убиства Милана Пантића: Више од две деценије чека се на правду
11/06/2023
Владимир Соловјев: Против Русије се води невиђени медијски рат
13/06/2023
Обиљежена годишњица убиства Милана Пантића: Више од две деценије чека се на правду
11/06/2023
Владимир Соловјев: Против Русије се води невиђени медијски рат
13/06/2023

У Влади Републике Српске уприличен је свечани пријем поводом Дана Русије – празника, који оличава ову пријатељску државу, њену богату историју, културу и традицију. Поводом прославе Дана Русије уручене су награде Савеза новинара Русије.

Награду је добио предсједник Републике Српске Милорад Додик, те амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов.

– Русија је за Српску важна зато што досљедно спроводи Дејтонски мировни споразум, не прави ствари које би личиле на експеримент. То цијенимо. Српска цијени и улогу Русије у Савјету безбједности УН јер је спремна да чује и став Српске, а не само лажи које разни високи представници покушавају да пласирају – рекао је Додик.

Калабухов је изјавио да Русија и Српска желе да наставе да развијају стратешке односе. Калабухов је истако да Русија води борбу за праведан свијет, систем безбједноси и одбрану традиционалних вриједности, те захвалио Српској и свима који их у томе подржавају.

Владимир Соловјов предсједник Савеза новинара Русије, је овом приликом додијелио награде за храброст и професионалност новинарима из Републике Српске.

 Новинари Републике Српске имају храброст и снагу да преносе глас и ставове и из Русије. Разумијемо колико је у данашњој ситуацији тако радити и колики притисци постоје са запада, али ипак новинари Српске раде поштено – рекао је Соловјов.

Награде су добили главна уредница Информативног програма РТРС Нада Велетић која је рекла да је веома поносна и захвална, предсједник Удружења новинара Републике Српске Данијел Симић, те новинарка АТВ-а Даринка Петровић.

Свечаном пријему присуствовали су и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, представници институција Републике Српске и БиХ из Републике Српске, народни посланици те вјерски великодостојници.

Национални Дан Русије, обиљежава се 12. јуна, у сјећање када је на тај дан 1990. године, Први конгрес народних посланика прихватио Декларацију о државном суверенитету Русије, у којој је проглашен Устав и закони.

извор: ртрс