Три кандидата не испуњавају услове за чланове Савјета РТВ Подгорица

Новинар “Вијести” на мети вишемјесечне хајке: Стигла и “добронамјерна” упозорења
30/09/2023
УНС: Протест због суспензије Жељка Тврдишића са РТ Косова
01/10/2023
Новинар “Вијести” на мети вишемјесечне хајке: Стигла и “добронамјерна” упозорења
30/09/2023
УНС: Протест због суспензије Жељка Тврдишића са РТ Косова
01/10/2023

Три од седам кандидата који су предложени за чланове Савјета РТВ Подгорица не испуњавају формално – правне услове за ову функцију, саопштио је Митар Шушић, шеф клуба одборника Нове српске демократије на сједници одбор за избора и именовања. Одбор за избор и именовање треба да утврди листу кандидата који испуњавају услове за Савјет РТВ Подгорице.

Шушић је навео да услове не испуњавају кандидати које су предложили Универзитет Црне Горе, НВО сектор и Унија послодаваца. Универзитет је за члана предложио Ксенију Ракочевић, Унија послодаваца Весну Радуловић, док је НВО сектор предложио Зорана Ракочевића.

Поред њих за чланове Савјета предложени су и Александар Ђуришић, испред Адвокатске коморе, Миодраг Бујисић, испред Уније слободних синдиката, Татјана Џудовић, испред Савеза синдиката Црне Горе и Данијела Радец, испред Синдикалне организације органа локалне управе Главног града.

Митар Шушић је саопштио да је незадовољан односом предлагача на коју су се начини однијели према томе какву су документацију доставили.

– Осим Адвокатске коморе, чији је предлог правовремен и синдиката, сви други подносиоци предлога су доставили предлоге који су дискутабилни. Универзитет предлаже кандидата који је стекао специјалистицке студије 2014.године. Очекивао сам да Универзитет то препозна и од 100-ак професора да нам предложе неког професора из области друштвених наука. Имамо предлог који треба да се изјаснимо а не испуњава услове – рекао је Шушић.

Шушћ наводи да услове не испуњавају ни предлози Уније послодаваца и НВО сектора јер немају пребивалиште у Подгорици. Шеф клуба одборника ДПС-а Андрија Кликовац оцијенио је да је Ксенија Ракочевић не испуњава услове јер нема довољан број година радног искуства.

-Ракочевић је прије закључења јавног позива поднијела оставку на функцију члана Савјета Народне библиотеке Ђурђе Црнојевић – рекао је Кликовац.

Он је додао да му је дискутабилна и кандидатуру Зорана Ракочевића који, како је навео, нема пребивалиште у Подгорици. Кликовац је навео да пребивалишта у Подгорици нема ни Весна Радуловић, због чега је предложио да се за ова три члана поново распише јавни позив.

Предсједник одбора за избор и именовање Василије Чарапић саопстио је да је пребивалиште услов који мора бит