Удружење новинара Црне Горе: Најоштрије осуђујемо пријетње Љубици Гојковић-Вукићевић, новинару ТВ “Прва”

Рајзинг Ранке: Заштита слободе новинарства није шала
29/07/2022
Представници УНЦГ са Игором Дамјановићем, ратним репортером: Руска страна рата у Украјини!
02/08/2022
Рајзинг Ранке: Заштита слободе новинарства није шала
29/07/2022
Представници УНЦГ са Игором Дамјановићем, ратним репортером: Руска страна рата у Украјини!
02/08/2022

Удружење новинара Црне Горе најоштрије осуђује пријјетње упућене Љубици Гојковић-Вукићевић, новинару и водитељу јутарњег програма ТВ “Прва”. Након емисије о обнови капеле на Ловћену преко друштвених мрежа Љубици Гојковић -Вукићевић су упућене тешке увреде, али и пријетње.

УНЦГ упозорава надлежне да је захваљујући запаљивој реторици такозваних суверениста и бранитеља ничим угрожене црногорске независности, на друштвеним мрежима порастао број недоличних коментара, а у случају о којем говоримо коментара су претворени у највулгарније увреде. Медијска сцена је постала мета разних незадовољних и фрустрираних грађана који не подносе различита мишљења и све оне који мисле дригачије сматрају непријатељима. Са таквом праксом се мора престати и надлежни морају да предузму нешто како би таквих случајева било што мање.

Љубица Гојковић- Вукићевић ради свој новинарски посао и у своју емисију о обнови капеле позвала је саговорнике који о тој теми различито мисле. Она није одговорна за оно што у тој емисији која иде уживо саговорници кажу и не може да утиче на њихове ставове. Љубица Гојковић је професинално одрадила свој посао и саговорницима пружила прилику да кажу шта мисле о поменутој теми. Што се то некоме не свиђа није Љубичин проблем и она није заслужила да је због тога на мети разних фрустрираних ликова.

Љубица Гојковић-Вукићевић је поднијела пријаву у полицији због узнемиравања преко друштвених мрећа, а УНЦГ очекују да полиција и тужилаштво ураде оно што треба како би они који пријете новинарима били адекватнокажњени и како би таквих појава било што мање.

УНЦГ са своје стране предузеће све што може како би заштитили Љубицу Гојковић-Вукићевић, која је и члан УНЦГ.

Још једном упозоравамо надлежне да се нападима на новинарима мора стати на крај и да су за безбједност новинара највише одговорни они који владају овом државом и чији је посао да штите грађане, посебно новинаре. У исти вријеме упозоравамо политичаре такозване суверенистичке опције да смање тензије и да омогуће да се о свим темама значајне за јавност разговара у нормалној атмосфери, а не да се неистомишљеници проглашавају непријатељима и издајницима.

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, секретар