Удружење новинара Црне Горе тражи од надлежних да заштите Игора Дамјановића од примитивних напада конзула Украјине у Подгорици

РТЦГ: Не могу да наплате 350.000 евра
29/03/2022
“Вијести”: Коме пријети Дритан?
01/04/2022
РТЦГ: Не могу да наплате 350.000 евра
29/03/2022
“Вијести”: Коме пријети Дритан?
01/04/2022

Bilateral meeting between NATO Secretary General Jens Stoltenberg and US Vice President Joe Biden

Удружење новинара Црне Горе најоштрије осуђује пријетње и увреде конзула Украјине у Црној Гори упућене Игору Дамјановићу, члану нашег удружења. Игор је тренутно у Украјини гдје са прве линије фронта извјештава о ратним  догађањима у тој земљи. Игор као ратни репортер ових дана због новинарске обавезе и жеље да рат у Украјини прикаже што објективније излаже опасности и свој живот и није заслужио да га неки конзул у Црној Гори вријеђа и назива свакаквим именима. Конзул недоличним именима назива и остале у Црној Гори који имају другачији поглед на рат у Украјини, него што га има влада у Кијеву.

Конзул Украјине  Игору пријети украјинском  тајном службом и црта мету нашем члану и новинару. Игор ради свој посао и покушава да у тешким условима рата и са прве линије фронта у свијет пошаље објективнуз слику о томе шта се тренутно дешава у тој земљи.

УНЦГ од надлежних у Црној Гори траже да упозоре украјинског конзула и опомену га да не пријети и не вријеђа Игора Дамјановића, а преко њега и све наше остале чланове. Посебно протествујемо јер конзул Украјине јавно позива грађане на физички обрачун са Игором.

УНЦГ препоручује текстове Игора Дамјановића који у овој западној антируској хистерији приказује рат у Украјини са објективне стране и ратним страдањима у тој земљи даје објективнији призвук и то са лица мјеста. Уз то тражимо да надлежни у Црној гори заштите нашег новинара од оваквих и сличних напада.

 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, генерални секретар