Удружење новинара Црне Горе: Хитно открити убице и налогодавце убиства Душка Јовановића

Од убиства Душка Јовановића 19 година: Истина о злочину и даље скривена
27/05/2023
„Дан“: Запослени одали почаст Душку Јовановићу!
28/05/2023
Од убиства Душка Јовановића 19 година: Истина о злочину и даље скривена
27/05/2023
„Дан“: Запослени одали почаст Душку Јовановићу!
28/05/2023

Удружење новинара Црне Горе тражи да се хитно, чак и сјутра, објелодани истина о томе ко је и зашто убио Душка Јовановића. Иза нас је 19 година скривања трагова злочина над Душком Јовановићем и његово убиство је велика мрља на духовном и политичком лицу Црне Горе.

УНЦГ-у је јасно зашто је тајну злочина над Јовановићем скривао ДПС, али тешко може схватити зашто то исто ради нова власт. Не сумњамо да би потпуно разјашњавање овог злочина одвело ДПС на праг политичког гашења, а коначно би била задовољена правда, али и очекивања породице Душка Јовановића да ће нова власт открити истину о највећем злочину у Црној Гори у посљедњих 30 година.

УНЦГ сматра да је вријеме истине куцнуло и да је казаљка сата правде покренута и да откревање злочина треба привести крају и јасно рећи зашто је убијен Душко Јовановића. Уколико неко жели да тај сат заустави или успори не мисли добро Црној Гори и њеним грађанима.

УНЦГ захтијева да на видјело дана буду представљени сви докази о убиству Душка Јовановића и да од руке правде не смије нико бити заштићен, па ма колико био моћан.

Новинари су задњих 19 година тражили истину о убиству Душка Јовановића и нијесу је добили. Ипак, новинари се не мире са тиме и УНЦГ ће инсистирати на томе да што прије одговорни за убиство Јовановића буду приведени и да одговарају за оно што су учинили.

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, секретар