УНЦГ: Осуђујемо нападе на Игора Дамјановића, тражимо његову заштиту

Миротворац: Украјина ставила Игора Дамјановића на листу за одстрел
16/10/2022
“Борба”: СДТ обезбједио свједока који би могао открити убице Душка Јовановића
17/10/2022
Миротворац: Украјина ставила Игора Дамјановића на листу за одстрел
16/10/2022
“Борба”: СДТ обезбједио свједока који би могао открити убице Душка Јовановића
17/10/2022

Удружење новинара Црне Горе најоштрије осуђује постављање нашега члана ратног репортера из Русије дописника портала ИН4С Игора Дамјановића на листу украјинске тзв. НВО „Миротворац“, која је уствари прозор „глуве собе“ украијинске службе безбједности.

Као таква представља својеврсни позив за одстрел свих оних који нису на линији украјинске службе.

Недопустиво је да се било који новинар  се налазе на било каквој листи, само зато што ради свој посао.

Игор Дајмановић је један од оних новинара који је професионални и непристрасно извјештавао о ратним дешавањима у Русији.

Познато је да је са поменуте листе тзв.НВО „Миротворац“ страдало неколико новианара, међ којима је и руска новинарка Дарија Дугина.

Удружење новинара Црне Горе упозорава домаћу и међународну заједницу, као и новинарске асоцијације у Црној Гори, Европи и свијету за заштиту новинара, да ћутке не прелазе преко овог случаја, него фа преузму шта могу, како би се заштитила безбједност Игора Дамјановића ратног репортера из Русије.

Удружење новинара Црне Горе искористити ће свој ауторитет да упозна домаћу и међународу јавност са постављањем ратног репортера ИН4С Игора Дамјановића на украјинску крваву листу.

Овим путем дајемо као Удружење пуну подршки Игори Дамјановићу да настави са професионалним и тачним извјештавањем са руског ратишта на којем се налази ових дана.

Удружење новинара Црне Горе

Подгорица, 16.октобра 2022.г.