Уручене награде УНЦГ: Споменица Савезу новинара Русије

УНЦГ на “Првој”: Досадна предсједничка трка
21/01/2023
Састанак представника УНЦГ и Савеза новинара Русије: Ускоро споразум о сарадњи
25/01/2023
УНЦГ на “Првој”: Досадна предсједничка трка
21/01/2023
Састанак представника УНЦГ и Савеза новинара Русије: Ускоро споразум о сарадњи
25/01/2023

Поводом 23. јанура, Дана нобинараа, Удружење новинара Црне Горе одржало је свечану скупштину и уручило пригофне награде. Награда Удружења новинара Црне Горе за најбољи портал у 2022. години уручена је главној уредници Спутњика Србија Љубинки Милинчић у Подгорици.

Главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић захвалила се на награди и истакла да је значајно то што се Удружење новинара Црне Горе охрабрило да награди напоре Спутњика, и то из земље која је учлањена у НАТО.
Предсједник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић, уручујући награду за најбољи портал, истакао је мисију Спутњика и Раше тудеј, за које је рекао да су урадили велики посао одбијајући медијске насртаје.

Свечаност додјела годишњих награда Удружења новинара Црне Горе уприличена је у Српској кући, поводом Дана новинара.

Скуп је поздравио амбасадор Руске федерације у Црној Гори Владимир Маслеников, који је честитао дан новинара.
Он се захвалио организаторима на иницијативи да се покажу блиске историјске везе и културе блиских народа.

Маслеников се захвалио и због тога што је Удружење новинара Црне Горе одлучило да постхумно додијели награду трагично преминулој Дарији Дугиној, коју је примио Владимир Соловјов вођа делегације Удружења новинара Русије, као и новинара Игора Дамјановића који је извјештавао са ратишта у Добасу. Соловјов је казао да ће награду Дарији Дугиној предати њеном оцу, филозофу Александру Дугину.

Соловјов је уручио захвалницу Савеза новинара Русије предсједнику Удружења новинара Црне Горе Тихомиру Бурзановићу, као и новинару Игору Дамјановићу.

Секретар Удружења новинара Црне Горе Иван Милошевић казао је да су сада сви они који су повезани са Русијом у Црној Гори, осуђени од стране оних који слушају налогодавце са Запада. Милошевић каже да се не смије заборавити ни руска страну у свему што се догађа.

„Удружење новинара Црне Горе је и покушало да приближи колеге из Русије“, рекао је Милошевић и најавио издавање монографија поводом 150 година новинарства у црној Гори.

Нино Брајовић, предсједник Удрyжења новинара Србије рекао је да је Лаза Костић био први предсједник Удружења новинара Србије, који је уједно био и уредник Гласа Црногорца. Он је саопштио да ће Удружење новинара Србије и даље помагати Удружењу новинара Црне Горе.

Жири Удружења новинара Црне Горе одлучио је да награду за животно дјело за 2022.годину додијели постхумно Дарји Дугиној, (РТ и ТВ Цариград).

Награду за животно дјело за 2022. годину је добио и доајен новинарства Црне Горе у емиграцији Петар Милатовић.
Овогодишњи добитници награда Удружења новинара Црне Горе – Спутник Србија, 1920, 23.01.2023

Годишње награде за 2022.годину су добили: Игор Дамјановић (ИН4С), Љубица Гојковић – Вукићевић (Српска ТВ, Прва ТВ) и Братислав Стоиљковић (ТВ АДРИА).
Награду за најбољу репортажу у 2022.години добио је Дарко Јововић (ДАН) за најбољу колумну Иван Милошевић (Српска24), док је награду за најбољу фотографију добио Срђан Бољевић (ДАН).
Награда за најбољи сајт у 2022. годину је припала Удружењу новинара Србије (УНС), док је за најбољи портал награду добио Спутњик Србија.

Жири Удружења новинара Црне Горе донио је и Одлуку да Споменицу 150 година новинарства у Црној Гори (1871 – 19221) додијели Савезу новинара Русије.