Четворица новинара Ројтерса повређена у руском гранатирању Краматорска

Хапшење које је уздрмало свијет: Французи су хапшењем Дурова напали једину преосталу оазу слободе говора!
25/08/2024
Живојин Ракочевић нови председник УО Савета за штампу
26/08/2024
Хапшење које је уздрмало свијет: Французи су хапшењем Дурова напали једину преосталу оазу слободе говора!
25/08/2024
Живојин Ракочевић нови председник УО Савета за штампу
26/08/2024

Четворица новинара Ројтерса су повријеђена, а један се води као нестао, када је погођен хотел “Сафир” у којем су били смештени током руског гранатирања Краматорска, саопштило је регионално украјинско тужилаштво Доњецке области.

Истовремено, агенција Ројтерс саопштила је да је члан њихове екипе која прати рат у Украјини нестао, а да су двојица новинара из екипе хоспитализована након ракетирања хотела у Краматорску.

У саопштењу новинске агенције је наведено да је хотел „Сафир“, гдје је боравила шесточлана екипа Ројтерса, погођен ракетним ударом у суботу.

Како преноси Укринформ, повријеђени у Краматорску су новинари – држављани Украјине, САД и Велике Британије, а за једним од новинара страних медија и даље се трага под рушевинама.

На Телеграм каналу прес службе доњецког регионалног тужилаштва наведено је да су новинарима констатоване вишеструке повреде – нагњечење мозга, прелом ноге, контузија и посјекотине по тијелу и да им је указана хитна медицинска помоћ.

„Истрага је утврдила да су руске трупе погодиле град Краматорск вјероватно ракетом Искандер-М. Окупатори су гађали стамбени кварт у којем су у локалном хотелу повријеђена два новинара једног страног медија, старости 38 и 40 година… Под рушевинама је вјероватно још један њихов колега“, наведено је у саопштењу.

Градоначелник Краматорска Олександр Гончаренко објавио је на Телеграму да је један од новинара који је повријеђен у ракетном нападу у тешком стању.