Београд: Братиславу Стоиљковићу уручено признање Удружења новинара Црне Горе

УНЦГ за “Спутњик”: Вријеме новинарског пропадања!
27/01/2023
Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ: Портал Спутњик један од најчитанијих, нећемо да питамо НАТО кога да награђујемо
28/01/2023
УНЦГ за “Спутњик”: Вријеме новинарског пропадања!
27/01/2023
Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ: Портал Спутњик један од најчитанијих, нећемо да питамо НАТО кога да награђујемо
28/01/2023

Предсједник Управног одбора Адриа-Јадран медијске групе Братислав Стоиљковић добитник је награде Удружења новинара Црне Горе за најбољи медијски подухват у 2022. години. Награду Стоиљковићу, на прес конференцији у Београду, поводом најаве новог фестивала „Скале“, уручио је данас предсједник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић.

Након уручења награде Стоиљковић се обратио присутнима, захвалио на признању, а посебно на чињеници да је неко препознао рад Адриа-Јадран медијске групе.

„Наше су Скале, наше је море, наша је и цијела Црна Гора. Она исконска, права, била и остала. Постојали су ту неки пролазни људи који су трајали дал’ 30 дана или 30 година, који су покушавали да је омету на том путу, међутим, нису успјели и они су изгубили, а ми смо побиједили“, рекао је Стоиљковић.

Истакао је и да му је награда уручена у Београду јер му је забрањен улазак у Црну Гору.

„Нажалост, мени су ти исти људи забранили улазак у Црну Гору, а када погледам на то са ове дистанце они су ми уствари учинили част и привилегију. А зашто су ми учинили част и привилегију? Ево рећи ћу вам. Тешко да бих ја својим знањем, умјећем, вјештинама, трудом и радом успио да дођем у исти круг људи попут Матије Бећковића или наших другара из Београдског синдиката, наших врхунских спортиста, свештенства или српске дипломатије. Њима се захваљујем на тој привилегији коју су ми учинили“, истакао је Стоиљковић.

Посебно се захвалио Удружењу новинара Црне Горе и предсједнику удружења Тихомиру Бурзановићу.

„Хвала вам што сте препознали наш рад и труд, али прије свега једну борбу да, морам тако рећи, у непријатељском окружењу гдје су институције државе радиле против нас, па и ванинституцијално дјеловали против нас, покушали да нас спријече и омету да ми једну просјечну подгоричку телевизију доведемо до статуса националног емитера и да овај фестивал буде прави регионални спектакл. Да фестивал буде изабран за догађај од националног значаја у Црној Гори 2022. године, да имамо представнике комисије за избор Греми награде у Херцег Новом, тако да се ево овом прилом још једном захваљујем“, закључио је Стоиљковић.