Има ли лијека за црногорску Бастиљу: У РТЦГ вратити ЖИВОТ, рецепт основни новинарски приручник!

Биједа домаћег новинарства: Удружење новинара Црне Горе 150 година црногорског новинарста дочекује са потопљеним просторијама, под кључем ДПС-а и остављено на ледини!
14/01/2021
Огледало и новинари ( уочи 150 година новинарства у Црној Гори): Страначки телали или робови слободе!
17/01/2021
Биједа домаћег новинарства: Удружење новинара Црне Горе 150 година црногорског новинарста дочекује са потопљеним просторијама, под кључем ДПС-а и остављено на ледини!
14/01/2021
Огледало и новинари ( уочи 150 година новинарства у Црној Гори): Страначки телали или робови слободе!
17/01/2021
Пише: Иван Милошевић

Црногорска медијска Бастиља и даље ради и слади се већ четири мјесеца. Више од 120 дана уредници те куће праве програме на којима би могле да им позавиде све бивше комунистичке и бољшевичке телевизије. Преко 2400 сати запослени у домаћој Бастиљи ни слово да напишу против наставка медијске хајке на Србе и нову власт и све њихово у Црној Гори! Ко зна колико секунди (мука ми је то да рачунам) је прошло од 30. августа, а у тој медијској кући и даље не признају радикалне промјене у друштву које су настале смјеном ДПС-а. Код њих и даље дувају вјетрови из предсједничког кабинета шефа ДПС-а и по његовом налогу напаљених политичких и осталих монтенегринских група!

Четири мјесеца РТЦГ не признаје да је ДПС изгубио изборе, да је нова власт преузела кормило државе. Преко 120 дана РТЦГ демократско изјашњавање 30. августа сматра државним ударом и окупацијом домаћих издајника и страних окупационих великосрпских сила!

Уколико се за неку установу у Црној Гори може рећи да је симболично умрла у поноћ 30. августа онда је то РТЦГ. Од тих поноћних сати тога дана замро је задњи новинарски дрхтај те куће и она се претворила у медијског Метузалема који је у потпуности окренут прошлости, који сат навија уназад и не жели да призна да живот иде својим током и да се не може вратити уназад.

И главни недостак и медијске фелер домаће Бастиље је што је она убила ЖИВОТ у Црној Гори и што не дозвољава ЖИВОТУ да бане у РТЦГ и помири повампирене подјеле и братске омразе. Умјесто помирења РТЦГ нуди ровове и то не мирнодопске, него оне ратне из које се пуца на све стране! Са оваквом РТЦГ све је могуће, па и да живот стане тамо негдје око 23. сата 30. августа! Ипак, живот, као живот, не може стати у сате и минуте, иде својим током и одавно је прегазио РТЦГ, иако се у тој кући праве да то не виде.

И има ли лијека за црногорску Бастиљу? Има и и не треба да нам га приписују страни медијски доктори. Рецепт за РТЦГ налази се у основним новинарским приручницима који кажу да је новинарство ЖИВОТ пренешен у медије и да без живота било који медиј одржава се вјештачки, на респиратору. Kључ за његово враћање у живот је да неко искључи медијски респиратор. За то нијесу потребне стране агенције и страни медијски плаћеници, потребно је само пар или мало више новинара, који ће на затвореним студијима РТЦГ отворити прозоре и врата и допустиti његовом величанству Животу да стане пред камеру и почне своју причу. Не требају за то ни велике паре, само пар административних потеза, рјешења и печата и коначно ће се Живот вратити тамо одакле је протјеран још прије 20 или више година, односно од онда када су РТЦГ преузели момци из Миловог личног медијског обезбјеђења.

Све горуће теме и дилеме са градских улица, парламента, ниске и високе политике, треба смјестити под кров РТЦГ и треба им омогућити да кажу шта имају. Па и уколико неко од њих није у праву имаће ко о томе да да свој суд и све постави на право мјесто. РТЦГ-у је потребан један мали, али велики, прекидач, који ће отворити врата, дебело замандаљених ДПС бетоном, његовом величанству Животу. А када Живот уђе и освоји РТЦГ сигуран са да ће Живот и у парламенту, на улици и у кућним домовима, почети да дише пуним плућима и да ће све врло брзо доћи тамо гдје треба. 

Дакле, власници прекидача у Црној Гори, не чекајте пуно и не драмите много. Отворите врата и пустите Живот да уђе у РТЦГ! У супротном оваква РТЦГ само ће нам Живот загорчавати! Вјерујте није тешко, лако је, али само ствари треба назвати правим именом и оне ће се саме појавити онакве какве јесу, а не онакве каквима их приказује данашња црногорска Бастиља великог диктатора из предсједничког кабинета! 

Извор: српска24