Лажи и видео траке: Славко Мандић измислио интервју, Дик Дурбан није разговарао са „Скала Радијом“!

Никако до одговорних за медије: Ни Србија још увијек нема секретара за информисање!
26/02/2021
Хоће ли коначно стићи промјене у РТЦГ: Шест мјесеци ДПС хајдучије јавног сервиса!
28/02/2021
Никако до одговорних за медије: Ни Србија још увијек нема секретара за информисање!
26/02/2021
Хоће ли коначно стићи промјене у РТЦГ: Шест мјесеци ДПС хајдучије јавног сервиса!
28/02/2021
“Сенатор Дик Дурбан није дао интервју Скала Радију, нити је аутор коментара који су објављени. Тог интервјуа није било”.

Тако је из Дурбановог кабинета одговорено “Вијестима” на питање да ли је сенатор у интервјуу за Скала Радио изнио низ оцјена, укључујући то да међу истакнутим појединцима из нове власти у Црној Гори има агената Безбједносно информативне агенције Србије.

Низ црногорских медија (ЦдМ, Антена М, Портал Аналитика, Стандард, Актеулно…) је пренио ту и остале наводне изјаве сенатора из редова Демократа у којима се тврди и да Вашингтон зна све о дестабилизацији Црне Горе, те да Београду и Москви то неће поћи за руком. На ту наводну изјаву су реаговали и из Социјалдемократске партије – генерални секретар те партије је оцијенио да се ради о најозбиљнијем упозорењу новој власти до сада.

У тексту је најављено и да ће потпредсједница Камала Харис или неко из Стејт департмента посјети Црну Гору и пренијети ту поруку актуелној власти у Подгорици, али и Србији, Русији и Кини.

Дурбану је приписана и констатација да САД “знају за улогу СПЦ, државног врха Србије преко својих агената из БИА, међу којима има и истакнутих појединаца из нове власти у Црној Гори”.

Знамо у Вашингтону и за огромне количине новца које су преко СПЦ убачене из Србије и Русије, све у циљу дестабилизације Црне Горе, а на тај начин и НАТО И ЕУ. Свјесни смо потпуно да званични Београд покушава изазвати у Црној Гори ситуацију, какву је већ изазвао у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову 90-их година прошлог вијека. Та им намјера неће поћи за руком, ријечи су које се приписују Дурбину.

Као аутор интервју, Скала Радио је навео свог дописника, Мирсада Јаховића, предсједника удружења из дијаспоре САД ЦГ УС Глобал.

Јаховић је недавно тврдио да је нападнут у Чикагу, када је, како је рекао, непозната особа пуцала на његов камион. Јаховић је тада казао како сумња да је напад организовала особа из Њемачке која му је упућивала пријетње због његових негативних оцјена о литијама и организовања сахране митрополита Амфилохија.