Медијска брука, одвратни РТЦГ: Објавили писмо НВО која је нову власт без ДПС-а назвала фашистичком!

Удружење новинара Црне Горе: Новинарство захтијева његовање унутрашње обавезе према истини!
30/11/2020
Конкурс за Европску новинарску награду: Траје до 11. децембра!
04/12/2020
Удружење новинара Црне Горе: Новинарство захтијева његовање унутрашње обавезе према истини!
30/11/2020
Конкурс за Европску новинарску награду: Траје до 11. децембра!
04/12/2020
Пише: Иван Милошевић

Одвратни РТЦГ и не знам ко све тамо ради и зашто то ради. Јутрос су на насловној страни свога портала објавили писмо једне НВО која је нову власт која треба данас да се изабере оптужила да је фашистичка! И још сијасет квалификација о издаји, средњем и 21. вијеку, итд… Срамно од РТЦГ-а, њеног уредништва, новинара и свих запослених у тој кући!

-Ви сте се данас окупили да изаберете клерикално-теократску, једнонационалну и једновјерску владу у грађанској, секуларној и мултиконфесионалној држави. Ви данас бирате владу која баштини профашистичке свјетоназоре, умјесто антифашистичких вриједности на којима почивају савремена Црна Гора и савремени свијет, пише у писму НВО које је објавио портал РТЦГ.

Који матрак и ону ствар овај РТЦГ вергла ево већ три мјесеца? Па није та нова власт, па ма каква била, дошла на таласу Бенита Мусолинија, Ајхмана и осталих нациста, него на српском бунту против диктатуре и деспотије ДПС-а! И шта сад, сви смо ми фашисти, јер нијесмо гласали за њихов ДПС и Мила за којима погибоше. Пих!

Надам се у Бога да нова власт има метод како да ово легло ДПС-а из РТЦГ растури и у тој кући успостави нормалне новинарске дане и правила. Уколико остави РТЦГ као што је, биће то њихова брука, али и разочарење свих оних који су гласали за смјену ДПС-а. Чуј, нова власт фашистичка! А они деценијама подржавају ДПС који велича Секулу Дрљевића, усташу из времена НДХ-а и слугу Анте Павелића! Пих!

Колико ли сам пута у име разних НВО слао РТЦГ-у саопштења у времену ДПС-а о непочинствима те странке, никада их нијесам назвао фашистима, и никада ми ни слово нијесу објавили. А јутрос они називају пола Црне Горе фашистима, несојима и издајницима. Одвратно!

ПС. РТЦГ је својим понашањем у посљедњих неколико мјесеци прекршио сва медијска и људска правила и елементарне принципе пристојности. Медијска заједница у Црној Гори је дужна да осуди такво понашање РТЦГ-а и тражи да се смијене уредници који то подржавају и инспиришу. Са оваквом РТЦГ медијска сцена у Црној Гори никада неће изаћи из блата гдје их је баш та ТВ и гурнула!