Невјероватни РТЦГ, Божидар Шундић: Не мрзимо никога, нико нас не гледа, али нас сви критикују!

Радио “Светигора” прославио славу и двадесет трећу годишњицу постојања: Утјеха за новинаре!
21/06/2021
Удружење новинара Црне Горе: Умјесто да смијене ДПС уреднике у РТЦГ, нови чланови Савјета се савјетују са њима!
25/06/2021
Радио “Светигора” прославио славу и двадесет трећу годишњицу постојања: Утјеха за новинаре!
21/06/2021
Удружење новинара Црне Горе: Умјесто да смијене ДПС уреднике у РТЦГ, нови чланови Савјета се савјетују са њима!
25/06/2021

Радио-телевизија Црне Горе није крива за подијељеност у црногорском друштву, поручио је генерални директора Националног јавног сервиса Божидар Шундић.

Он је током сједница Савјета РТЦГ, на којој се ново руководство тог тијела упознало с генералним директором, менаџментом и уредништвом, позвао на разговор према коме то Јавни сервис сије мржњу, пише портал РТЦГ.

– Ајмо да разговарамо према коме ми то сијемо мржњу. Није РТЦГ крива за подијељеност у Црној Гори. Нико не гледа Јавни сервис, а сви га критикују. Како критикујеш нешто што не гледаш- упитио је Шундић.

Истакао је да је тешко руководити Јавним сервисом у овом тренутку.

– Док је овај менаџерски тим имаћете пуну подршку. Ја сам овдје уложио 40 година рада и не признајем никоме да боље познаје електронске медије у Црној Гори– додао је Шундић.

Савјетовао је да би требало радити на новом закону о РТЦГ, новом колективном уговору и систематизацији. Шундић је рекао да у РТЦГ-у данас ради само 728 људи распоређених у 14 радних јединица: „Кажем само, јер није 800 људи, како се прича“ .

Говорећи о структури запослених, Шундић је рекао да 43 одсто има преко 50 година: „Нас има превише, али има мањка кадра. Мањка стручног кадра“.

Као највећи успјех навео је дигитализацију Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ), напомињући како Телевизија Црне Горе производи 15 сати програма, Радио 14 сати, док Портал РТЦГ има нове вијести на сваки минут.

Просјечна плата, како је рекао, износи 570 еура.

– 3,6 милиона смо вратили у буџет. Порези и доприноси плаћени су регуларно. Плата и превоз се исплаћују 1. и 15. у мјесецу. Једини исплаћујемо зимницу. Ми водимо рачуна о својим запосленима и врло смо одговорни– казао је Шундић.

Приходи од маркетинга, како је рекао, смањени су због ковида.

Говорећи о производњи програма, он је појаснио да је за реализацију једног директног преноса потребно 40-ак људи, док за Дневник ради њих 18.

– Спремни смо да помогнемо у изради Програмско-продукционог плана и Финансијског сада кад је усвојен буџет– рекао је генерални директор РТЦГ.