Признања: Игор Дамјановић награђен руским знаком “За пријатељство и сарадњу”

Одлука суда: Дејан Златановић на слободи
11/04/2023
Случај Ћурувија: Послије осам година очекује се да Апелациони суд донесе коначну пресуду
11/04/2023
Одлука суда: Дејан Златановић на слободи
11/04/2023
Случај Ћурувија: Послије осам година очекује се да Апелациони суд донесе коначну пресуду
11/04/2023

Почасним знаком „За пријатељство и сарадњу“ Федералне агенције „Россотрудничество“ данас је одликован Игор Дамјановић, ратни репортер интернет портала „ИН4С“.

Дамјановић од фебруара 2022. године прати дешавања у зони СВО и један је од ретких новинара са овог простора који извештава директно са фронта.

Одликовање за јачање пријатељства и међусобног разумевања међу народима уручио му је руководилац Россотрудничества Јевгениј Примаков. Он је том приликом изразио захвалност Игору за његов рад. Дамјановић је говорио о местима у зони СВО у којима је радио и будућим плановима. Саговорници су разговарали и о томе како се рад ратних репортера променио у актуелним приликама.

Уз учешће Игора Дамјановића, у Руском дому је одржана трибина „СВО уживо“. Дамјановић је аутор документарног филма ,,Страдање и васкрс Мариупоља“, који је представљен српској јавности фебруара 2023. године на годишњицу почетка СВО.

Јануара ове године Удружење новинара Русије доделило му је одликовање „За храброст и професионализам“. Игор Дамјановић је ове године добио и годишњу награду Удружење новинара Црне Горе.

Подсјетимо, Јевгениј Примаков је унук премијера Руске Федерације, који ће у историји остати упамћен по окретању авиона над Атлантиком када је примио вијест почела НАТО агресија на СРЈ и отказивању званичне посјете САД у коју је кренуо.

Извор: ИН$С