РТЦГ: Тужилаштво формирало предмет о поновном избору Бориса Раонића

Црква и медији: Четврт вијека “Радија Светигоре”
04/06/2023
Тројичин дан: Слава и 25 година Радија Светигора
05/06/2023
Црква и медији: Четврт вијека “Радија Светигоре”
04/06/2023
Тројичин дан: Слава и 25 година Радија Светигора
05/06/2023

Основно државно тужилаштво у Подгорици по службеној дужности формирало је предмет након одлуке Савјета РТЦГ-а да поново именује Бориса Раонића за генералног директора Јавног сервиса.

То је за портал Дан потврдио руководилац ОДТ-а Душко Милановић.

Савјет је у четвртак поново на чело јавног сервиса поставио Раонића упркос томе што је Виши суд његово именовања прогласио незаконитим. Стога, ОДТ је покренуо поступак, како би утврдили да ли има елемената неког кривичног дјела.

У Медиа центру су након реизбора Раонића саопштили да су предсједник и четири члана и чланице Савјета РТЦГ-а спровели правно насиље.

Такође, Институт за медије је саопштио да поновним именовањем Раонића, и поред правоснажне пресуде Вишег суда да је он незакнито именован на ту дужност, чланови који су подржали такав избор, довели су у сумњу јавност чије интересе заступају у медијској кући од кључног значаја за демократизацију друштва.

Подсјећамо, Виши суд у Подгорици донио је правоснажну персуду да је Борис Раонић у августу 2021. године незаконито изабран за генералног директора Јавног сервиса РТЦГ.

Извор: дан