Никола Tерзић: Не искључујем могућност да су докази о убиству Душка Јовановића мотив провале

Прикупљени докази, досад саслушана три члана Савјета РТЦГ
14/09/2023
Дритан Абазовић: Није искључена могућност да је случај копања тунела повезан са убиством Душка Јовановића
15/09/2023
Прикупљени докази, досад саслушана три члана Савјета РТЦГ
14/09/2023
Дритан Абазовић: Није искључена могућност да је случај копања тунела повезан са убиством Душка Јовановића
15/09/2023
 Вршилац дужности директора Управе полиције Никола Tерзић казао је да вјерује да ће истрага у вези ископавања тунела испод подгоричког Вишег суда брзо довести до имена шест особа, за које се, након прегледа видео материјала са надзорних камера, претпоставља да су осумњичени. Tерзић је потврдио да из депоа недостају одређена ватрена оружја и да су се у депоу налазили докази о убиству Душка Јовановића и није искључио могућност да је контаминација тих доказа могући мотив тог криминалног дјела.
Tерзић је навео да је комби, који је у сриједу пронађен у Ботуну, купљен у Никшићу и да је то учинио држављани Босне и Херцеговине.
“Сумњамо да су овај комби те особе користиле да дођу до центра града, и да се касније истим тим возилом одвезу“, рекао је Tерзић.
Како је казао, скидају видео-надзоре у ужем и ширем дијелу Подгорице и на тим надзорима су одређене особе за које могу да претрпоставе да су учествовала у копању тунела.
„Зато што су специФично обучени, што се крећу у групи, што имају одређене ранце или коФере у којима, можемо да претпостављамо, можда носе лопате, крампе, оруђе које су кориситли или потенцијнално можда одређене предмете који су нестали из депоа”, рекао је Tерић.
Tерзић је саопштио да су његова сазнања да се тај предмет списи предмета убиства власника “Дана” Душка Јовановића налази у депоу.
“Апсолутно себи не бих дозволио тај луксуз да искључим да је мотив оних који су учествовали у овим криминалним актривностима био и да можда дођу до тих предмета и да на неки начин изврше контаминацију трагова кад је у питању ватрено оружје којим је, како се сумња, извршено убиство Душка Јовановића. Ради се о аутоматској пушци”, навео је Tерзић.