Познати холандски новинар рањен у пуцњави у Амстердаму

Конференција: Борба против лажних вијести, у Црној Гори преко 200 медија!
07/07/2021
Тужилаштво: За напад на Садиковића одговараће само двојица
09/07/2021
Конференција: Борба против лажних вијести, у Црној Гори преко 200 медија!
07/07/2021
Тужилаштво: За напад на Садиковића одговараће само двојица
09/07/2021

Познати холандски истраживачки новинар Петер де Врис рањен је у главу у пуцњави у Амстердаму, након што је изашао из студија телевизије РТЛ.

Пребачен је у болницу у тешком стању.Нападач је пуцао из непосредне близине након што је новинар Петер де Врис изашао из студија телевизије РТЛ, где је учествовао у снимању емисије у којој је био редован гост.

Очевици тврде да су чули пет хитаца и да је новинар упуцан у главу.Особа која живи у близини каже да је видела Де Вриса како лежи на улици, након чега је сишла да му помогне.
Истиче да новинар није могао да говори, али да је био жив када је стигла Хитна помоћ.На друштвеним мрежама су се појавили и видео-снимци на којима се види повређени Де Врис који крвавог лица лежи на земљи и грађани који су се окупили да виде шта се догодило.

Поједини холандски медији преносе да је нападач већ ухапшен. Полиција је раније саопштила да трага за мушкарцем светле косе и витке грађе са тамнозеленом маскирном јакном и црном капом.

Де Врис је један од најпознатијих истраживачких новинара и репортера у Холандији. Током своје каријере пратио је дешавања у холандском поџемљу и бројне важне случајеве, укључујући отмицу пиварског магната Фредија Хајнекена 1983. и мистериозни нестанак Натали Холовеј на острву Аруба 2005. године.