РТВ Никшић: Нови директор Никола Марковић

Управа УНС-а изабрала Живојина Ракочевића за члана Комисије за истраживање убистава новинара
27/10/2021
Конференција: Политички утицаји на РТЦГ неће бити дозвољени
28/10/2021
Управа УНС-а изабрала Живојина Ракочевића за члана Комисије за истраживање убистава новинара
27/10/2021
Конференција: Политички утицаји на РТЦГ неће бити дозвољени
28/10/2021

Никола Марковић именован је за вршиоца дужности генералног директора РТВ Никшић.  То је одлучено на данашњој сједници Савјета РТв Никшић.

– Неопходна професионализација и унапређење новинарских стандарда, увођење нових програмских садржаја РТВ НK један је од приоритета новог Савјета и стога вјерујемо да ће ова кадровска промјена довести до жељених резултата и остварења зацртаних циљева – саопштио је предсједник Савјета РТВ НK Мирослав Станишић.

На овај начин, каже Станишић, Савјет жели да да допринос развоју не само РТВ НK већ и Никшића уопште тако што ће, како истиче, утицати да се наши суграђани који су каријере остваривали негђе друго почну да се враћају и дају допринос развоју наше општине.

Марковић је добитник најпрестижнијих награда као што су Специјална награда ЕУ за истраживачко новинарство и Награда за животно дјрло “Вељко Влаховић” Удружења новинара Црне Горе.

Марковић је током своје каријере био помоћник главног и одговорног уредника Дана, уредник емисија на РТЦГ и Радио Никшићу и дописник бројних медија из иностранства.

Обављао је дужност предсједника Kомисије за истраге напада на новинаре, био члан Радне групе ОЕБСА у Бечу за саморегулацију медије, као и члан радне групе за медијско законодавство.

Више година био је стручни сарадник у практичној настави на Факуктету политичких наука Универзитета Црне Горе.