У Будви: Споменица УНЦГ поводом 150 година новинарства уручена Саву Греговићу

ТВ „Адриа“: Нашим новцем отписују дугове онима који не измирују обавезе према Црној Гори!
15/04/2022
Озрен: Спомен плоча погинулим радницима Радио телевизије Српске
17/04/2022
ТВ „Адриа“: Нашим новцем отписују дугове онима који не измирују обавезе према Црној Гори!
15/04/2022
Озрен: Спомен плоча погинулим радницима Радио телевизије Српске
17/04/2022

Тихомир Бурзановић, предсједник Удружења новинара Црне Горе, данас је у Будви уручио Саву Греговићу, доајену новинарства из овога града, споменицу УНЦГ поводом 150 година новинарства. Споменица се додјељује новинарима који су обиљежили вријеме иза нас и који су у тешким временима одбранили част и углед професије.

Хвала представницима УНЦГ што су одлучили да баш мени додјеле спомемицу УНЦГ. Она је  највредније признање у мом професионалном вијеку и представља награду за све оно што сам урадио. Новинарство је тежак посао, али вриједи се њиме бавити и оставити записе о временима у којима живимо. Надам се да ће млади новинари знати да одбране нашу професију, рекао је Греговић.

Тихомир Бурзановић је нагласио да је споменица дошла у праве руке и да УНЦГ жели да се подсјети људи који су читав вијек били новинари и који су оставили свој опригинални треаг у својим репортажама и осталим текстовима.

Међу њима истакнуто мјесто припада Саву Греговићу и ја само обављам један чин који је требало одавно урадити. Међутим, никада није касно да се присјетимо својих колега од којих имамо шта да научимо, поручио је он.

Саво Греговић рођен је 1947. године у Грабовици, селу изнад Петровца. Завршио је Југословенске књижевности на Педагошкој академији у Никшићу. Новинарством се бави пуних 50 година и објавио је преко 30.000 текстова. Од 1975. године стални је дописник Вечерњих новости са Црногорског приморја. Објављивао је чланке у свим важнијим новинама и магазинима бивше Југославије. Добитник је бројних признања и три награде за животно дело – Слободан Глумац, Вељко Влаховић и Повеље за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе. Био је председник Удружења новинара Црне Горе, као и Савеза новинара Србије и Црне Горе. Објавио је шест књига.